Grib grydeskeen og brug dine smagsløg

Fra magasin til efterskole

– gå på opdagelse i alverdens køkkener
"På kokkelinjen kommer du på en rejse i den gastronomiske verden godt krydret med teori og praksis. Du kommer til at beskæftige sig med mad og menuer på mange forskellige måder, og du får selv lov til at røre i gryderne. Nogle dage skal du forberede maden til eleverne på Hestlund Efterskole og til gæster ved større arrangementer. Andre dage arbejder du med emner som fx ernæring, hygiejne, indkøb, planlægning, præsentation, smag og sanser, råvarer, sund mad osv. Endelig bliver der et miks af besøg i forskellige storkøkkener, institutioner og virksomheder. Her får du masser af viden om mad, og hvilke valg, man træffer som ansvarlig kok. Undervisningen sigter mod, at eleverne går videre på en uddannelse indenfor branchen Mad til mennesker – fx som kok, gastronom, slagter, bager og ernæringsassistent. Det betyder også, at eleverne skal i brobygningsforløb og praktik på hoteller, restauranter, bager, slagter eller i et institutionskøkken. De får et møde med hele madverdenen. En duft af oplevelser."
Hanne Baltzer
Magasin til efterskole