Organist Jens Ole Jespersen:

Nu får vi en levende akustik!

”Det er helt nyt at synge salmer i det restaurerede kirkerum, som ikke længere er et rum, der æder lyden. Det glæder mig meget, at det nu er akustisk for både musik og salmesang,” siger organist Jens Ole Jespersen begejstret. Han har savnet både orgel og kirkerum, mens kirken blev restaureret, men nu er han tilbage i feststemning. Orglet, der er intoneret til de nye omgivelser, spillede pompøs musik på alle tangenter, da kirken blev genåbnet St. Bededag 2018. Fyldige og fede klange flød ud i det propfyldte kirkerum. Helt slut var det for orglet med at være pakket ind i tæpper og trækasse.

VELLYD
Jens Ole har været konservatorieuddannet organist ved kirken i over 20 år. Han husker 15 år tilbage, da der blev lagt et tykt rødt gulvtæppe på i kirken, som bandt lyden.Det så flot ud, men det fremmede bestemt ikke musikkens livsvilkår. Nu er der lagt klinker, der vil være med til at sikre vellyd:
”Rummet bliver så dejligt at fejre gudstjeneste i, synge i, og vi kan også sagtens høre, hvad præsten prædiker.” Salmer og musik er en refleksion på det, man har hørt i tekster og prædiken. Ifølge Jens Ole skal der være en sammenhængskraft i hver eneste gudstjeneste. Han nyder menigheden og deres respons på hans arbejde: ”Menigheden sætter pris på god musik. Kirkegængerne er bestemt ikke umusikalske. De er meget opmærksomme."
Til selve jubilæumsgudstjenesten den 3. juni, hvor dronningen kommer, har Jens Ole Jespersen komponeret præludiet samt et stykke for 4-stemmigt kor og orgel: ”Man skal altid gøre sit bedste – også når kirken fejrer 350 års jubilæum,” siger han.
Bragt i St. Michaelis Kirkes Årsskrift
Af journalist Hanne Baltzer